Home / Cocktailrecept  / Pisco Sour

Pisco Sour

barware
banner

The cocktail originated in Lima, Peru, and was invented by Victor Vaughen Morris, an American bartender, in the early 1920s.[4] Morris left the United States in 1903 to work in Cerro de Pasco, a city in central Peru. In 1916, he opened Morris’ Bar in Lima, and his saloon quickly became a popular spot for the Peruvian upper class and English-speaking foreigners. The pisco sour underwent several changes until Mario Bruiget, a Peruvian bartender working at Morris’ Bar, created the modern Peruvian recipe of the cocktail in the latter part of the 1920s by adding Angostura bitters and egg whites to the mix.

De cocktail werd in begin 1920 bedacht door Victor Vaughen Morris. Een Amerikaanse bartender die in 1903 de Verenigde Staten verliet om te werken in Cerro de Pasco, een stad in het midden van Peru. In 1916 opende hij Morris’ Bar in Lima die al snel bekendheid kreeg bij de Peruviaanse welgestelden en Engelssprekende buitenlanders. De Pisco Sour heeft een aantal veranderingen ondergaan totdat bartender Mario Bruignet, een Peruviaanse bartender die bij Morris’ Bar werkt het moderne recept creëerde eind jaren 1920 door er Angostura bitters en eiwit toe te voegen.

Glas

Coupe

Benodigdheden

50 ml pisco
25 ml citroensap
15 ml suikerwater
eiwit van 1 ei
3 dashes Angostura bitters

Bereidingswijze

1) Shake de ingrediënten behalve de bitters met ijs en finestrain in een martini glas.
2) Doe enkele bitter dashes bovenop het schuim.

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!