Home / Cocktailrecept  / Overige dranken  / Tia Espresso Martini

Tia Espresso Martini

dockside-martini
banner

Het idee om koffie te mixen met alcohol is voor het eerst bekend geworden door Dick Bradsell terwijl hij achter de bar stond bij Fred’s Bar – een van de beste lokale hotspots in Londen in de jaren 80. Het gerucht gaat dat een bekend topmodel (sommigen zeggen dat het Naomi Campbell was) een avond de bar bezocht en vroeg om een drankje dat haar “wakker kon maken”. Dat is het moment dat Dick een shot espresso mixte met vodka, suiker en Tia Maria in zijn shaker en serveerde in een martiniglas. Het model proefde het drankje en zei “Dit is echt wat ik nodig had! Hoe heet dit drankje?” “Espresso Martini mevrouw” antwoordde Dick.

De Tia Espresso Martini is een Espresso Martini versie van Tia Maria.

Tia Espresso Martini recept

30 ml Tia Maria
30 ml Espresso
30 ml Vodka
15 ml suikersiroop

Bereiding Tia Espresso Martini

Koel je martiniglas door middel van ijs of in de vriezer. Voeg alle ingrediënten samen in een met ijs gevulde shaker en shake het drankje krachtig. Verwijder daarna het ijs uit je martiniglas en strain de Espresso Martini in je martiniglas.

tekst: Francesco Turrini
foto: Tia Maria

POST TAGS:

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!