Home / Cocktailrecept  / Overige dranken  / Rendezvous door Bram Kaplan

Rendezvous door Bram Kaplan

bram-kaplan
banner

Bram Kaplan van A Bar (InterContinental Amstel Hotel Amsterdam) won met zijn cocktail “Rendezvous” de cocktailwedstrijd Calvados Nouvelle Vogue 2015 in Nederland. Hoe hij op deze winnende cocktail is gekomen legt hij graag aan ons uit.

Intouchable

De Rendezvous cocktail is gebaseerd op de film Intouchable. We moesten voor de wedstrijd namelijk kiezen uit 5 filmfragmenten waaronder een stuk van Intouchable. De scene uit Intouchable komt ergens aan het eind van de film als Phillipe eindelijk de dame gaat ontmoeten met wie hij al heel lang aan het schrijven is. In deze scene geeft Driss ook het ei terug dat hij in het begin van de film heeft gestolen.

De cocktail

Ingrediënten
50 ml Calvados
30 ml Citroensap
25 ml Carcadet siroop
1 eiwit

Afgetopt met 50 ml Veuve Clicquot Brut Rosé Champagne

Methode: Shaken met ijs en trainen in een met ijs gevulde mug met handvat

Het idee achter de cocktail

In het begin van de film giet Driss kokend hete thee over het been van Phillipe omdat hij niet kan geloven dat Phillipe niks voelt en verlamd is tot z’n nek. Om dit in de cocktail terug te laten komen heb ik gebruik gemaakt van een siroop op basis van thee. Carcadet thee is een Arabische thee gemaakt van hibiscus bloemen met gedroogde stukjes appel, ander fruit en sinaasappelschillen. Die smaken combineren heel mooi met de appelbasis van de calvados en het droge van de rosé champagne. De champagne zorgt voor een bubbel in de cocktail, en wat is er nou beter om te drinken dan champagne als je iets te vieren hebt!

Het eiwit versterkt de smaken en zorgt voor een mooie schuimlaag aan de bovenkant. Het eiwit zit er ook in omdat het teruggeven van het ei een belangrijk onderdeel is van de scene. 

Daarnaast wordt de cocktail in een jug met een rietje geserveerd omdat Phillipe zelf niet een glas kan vasthouden aangezien hij verlamd is. hij drink dus alles met een rietje, vandaar dat ik dit ook met mijn cocktail wilde doen. De juryleden dronken uit het rietje terwijl ik het glas vasthield.

Foto en tekst: Bram Kaplan

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!