Home / Cocktailrecept  / Overige dranken  / Moonwalker

Moonwalker

moonwalker-cocktail
banner

Hector De la Rosa werkzaam bij Thon EU in Brussel liet zich tijdens Disaronno The Mixing Star 2013 inspireren door de film Moonwalker uit 1988 met Michael Jackson in de hoofrol. Dat hij deze film koos was niet verwonderlijk, want Hector is een echte Michael Jackson fan. Zijn performance tijdens de finale was er dan ook een om nooit te vergeten.

Zijn handelingen en timing waren voortreffelijk afgestemd op de muziek van “The King of Pop”, zo maakte hij er een echte show van. Naast de mooie performance creëerde hij ook een mooie cocktail waarin hij Disaronno, Chartreuse Verte, verse limoensap en speculoos jam combineerde tot zijn signature cocktail “Moonwalker”. Helaas liet hij tijdens het uitserveren van de cocktail een van zijn drankjes omvallen waardoor hij “slechts” de derde plek bemachtigde.

Ingredienten

30 ml Disaronno
40 ml Chartreuse Vert
30 ml verse limoensap
2 bar spoon speculoos jam
1 eiwit

Koel van tevoren een kleine martiniglas. Voeg alle ingrediënten toe aan een met ijs gevulde shaker en shake voor 10 seconden. Strain de cocktail in een kleine martiniglas en garneer met pompoen, rode biet, suiker en een rietje. Zorg er wel voor dat je een stabiel glas kiest, want anders heb je kans dat je glas omvalt door de zware garnering.

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!