Home / Cocktailrecept  / Overige dranken  / Cointreau Fizz

Cointreau Fizz

cointreau-fizz
banner

Sinds 1876 is de Fizz een van de cocktails die het al jaren goed doet bij de gasten. Het recept van de Fizz verscheen voor het eerst in de 2de editie van Jerry Thomas Bartenders Guide. In die tijd werd de Fizz gespeld met 1 “z”, maar sinds die tijd heeft het drankje een extra sparkle verdiend. Het recept was simpel: een base spirit, citroensap en sparkling water. Cointreau is een jaar voor het ontstaan van de Fizz ontstaan door de maker van Cointreau; Edouard Cointreau. Misschien zijn die twee wel voor elkaar bestemd. Cointreau lanceert daarom in 2013 haar eigen interpretatie van de klassieke Fizz, de Cointreau Fizz

50 ml Cointreau
20 ml verse limoensap
soda water (sparkling water)

Bereidingswijze Cointreau Fizz

Vul een glas met flink wat ijs, voeg de Cointreau en verse limoensap toe en top af met soda water. Garneer met 2 lime wheels en een munttopje.

POST TAGS:

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!