Home / Cocktailrecept  / Overige dranken  / Au Revoir Shoshanna!

Au Revoir Shoshanna!

au-revoir-shoshanna
banner

Alessandro Avilla liet zich voor zijn cocktail tijdens The Mixing Star 2013 inspireren door de film Inglorious Basterds. Hij koos voor misschien een van de beste scènes van de film. Laten we je geheugen even opfrissen. Landa zet een Franse boer onder druk om de locatie van de joden te onthullen. Ook al zei de boer niks, Landa wist dat de joden onder de grond zaten en laat zijn soldaten in de grond schieten. Op dat moment is het even stil en ziet Landa iets onder de grond bewegen. Het is een vrouw die wegrent. Landa loopt naar buiten, richt zijn pistool maar laat het uiteindelijk weer zakken. Met een lach op zijn gezicht riep hij: “Au Revoir Shoshanna”!

Ingrediënten
15 ml Disaronno
40 ml Kentucky Bourbon Whiskey
25 ml Cherry Brandy
5 ml Chocolate Bitters
15 ml Chartreuse Verte
1 suikerklontje

Garnering
Grapefruit peel

Koel je Old Fashioned glas met ijs, water en Chartreuse Verte. Koel daarna je mixing glas, als deze ook koud is muddle je het suikerklontje en Chocolate Bitters. Voeg de overige ingrediënten toe en stirr de cocktail met ijs. Maak de Old Fashioned glas leeg en strain de cocktail in je Old Fashioned glas. Garneer met een grapefruit peel.

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!