Home / Cocktailrecept  / Mimosa

Mimosa

barware
banner

Bedacht door Frank Meier in 1925, Hotel Ritz in Parijs. Vernoemd naar de gele bloemen van de Acacia Dealbata. De Buck’s Fizz is bijna hetzelfde drankje, alleen bevat het 2 keer zoveel champagne als sinaasappelsap.

Glas

Flute

Benodigdheden

15 ml Cointreau
50 ml sinaasappelsap
aftoppen met champagne

Bereidingswijze

1) Pour de sinaasappelsap en Cointreau in een champagne flûte en top af met champagne.

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!