Home / Cocktailrecept  / Martinez

Martinez

martinez
banner

Recept van Jerry Thomas, gevonden uit zijn boek The Bar-Tender’s Guide (1887). Thomas gebruikte echter meer vermouth dan gin en gebruikte Boker’s bitters wat niet langer wordt gemaakt. Waarschijnlijk is de Martinez de voorganger van de Martini maar ze smaken totaal niet hetzelfde.

Glas

Martini

Benodigdheden

60 ml gin
30 ml rode vermouth
10 ml maraschino likeur
2 dashes bitters

Bereidingswijze

1) Stirren met ijs en strainen in een voorgekoeld martini glas.
2) Garneer met een twist van citroenzest.

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!