Home / Cocktailrecept  / Le Papillon

Le Papillon

barware
banner

Dave Mulder werd hiermee tweede tijdens de finale van de Nederlandse Bartender Club en won hiermee ook de prestige prijs. Heerlijk fris en een mooie combinatie van munt en grapefruit. Volgens Dave het drankje voor deze zomer.

Glas

Tumbler

Benodigdheden

20 ml spiced rum
30 ml grapefruit sour likeur
5 ml bramensiroop
5 ml passievruchtsiroop
3 grapefruit partjes
6 blaadjes munt

Bereidingswijze

1) Geef een klap op de munt om de smaak vrij te laten komen, doe dit in het glas.
2) Voeg de partjes rode grapefruit toe en muddle.
3) Crushed ijs toevoegen tot de helft van het glas en overige ingredienten toevoegen.
4) Stirren en aftoppen met crushed ijs.
5) Gebruik als garnering een bananenblad, appel, stervrucht en munt

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!