Home / Cocktailrecept  / Brandy/Cognac  / Japanese Cocktail

Japanese Cocktail

trinidad-sour
banner

De Japanese Cocktail was een van de weinige cocktails die in het boek ‘How to mix drinks’ van Jerry Thomas verscheen. Hierbij voegde hij zest toe van een citroen. Latere recepten gingen wat verder door limoensap toe te voegen.

Glas

Martini

Benodigdheden

60 ml cognac
15 ml orgeat siroop
15 ml limoensap
1 dash bitters

Bereidingswijze

1) Shake alle ingredienten met ijs en strain in een gefrappeerd martini glas.
2) Gebruik als garnering een spiraal van limoenschil.

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!