Home / Cocktailrecept  / Gin  / Italian summer… with love – Sanne van den Burg

Italian summer… with love – Sanne van den Burg

italian-summer
banner

Sanne van den Burg van Disaronno International won met haar cocktail ”Italian summer… with love” de allereerste Sensez Battle Of The Brand Ambassador op de Horecava 2014. Van alle mooie merken die ze bij Disaronno International hebben, koos ze voor een niet voor de hand liggend ingrediënt als het om cocktails gaat. In plaats van Disaronno of Tia Maria wilde ze haarzelf een uitdaging geven en koos daarom voor Isolabella als ingrediënt voor haar cocktail. Deze combineerde ze met Tanqueray, grapefruitsap en elderflower tonic om tot haar ultieme creatie te komen.

Tijdens het presenteren van haar cocktail benadrukte Sanne van den Burg tevens het feit hoeveel respect ze had voor bartenders die meedoen aan een cocktailwedstrijd. Zelf had ze namelijk erg lang nagedacht en vooral veel geëxperimenteerd met hoe ze haar cocktail kon perfectioneren.

Jurylid Bram Kaplan: “Ik vond het vooral leuk dat ze niet voor de obvious choices ging, maar een product koos die niet veel bartenders zouden kiezen in een cocktail. Ze creëerde met Isolabella een cocktail die goed gebalanceerd, leuk en fris was.”

Jurylid Tess Posthumus: “Leuk dat ze niet voor Disaronno of Tia Maria heeft gekozen en juist voor de vrij overheersende, love it or hate it, Isolabella is gegaan. De zoete sambuca had ze precies goed in balans gekregen door het gebruik van de bittere grapefruit waardoor het een lekkere, frisse cocktail werd.”

Jurylid Ivar de Lange: “Sanne scoorde als enige hoog op zowel de looks, aroma, smaak en creativiteit.”

Recept ”Italian summer… with love” van Sanne van den Burg

20 ml Isolabella
30 ml Tanqueray gin
70 ml Grapefruitsap
Aftoppen met Thomas Henry Elderflower tonic
Garnering: rozenblaadjes

Shake de Isolabella, Tanqueray en grapefruitsap met ijs en strain in een met ijs gevuld wijnglas. Top af met elderflower tonic en garneer met een rozenblaadje.

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!