Home / Cocktailrecept  / CIGS – Bas Verhoeven

CIGS – Bas Verhoeven

barware
banner

Mauna Loa bedacht door Bas Verhoeven voor CIGS. Mauna Loa is genoemd naar de vulcaan op hawaï waar de koffieplantage van de gebruikte koffie zich bevind.

Glas

Martini

Benodigdheden

40 ml vanille vodka
35 ml espresso
20 ml lychee likeur
20 ml creme de cacao (wit)

Bereidingswijze

1) Alle ingredienten shaken in een met ijs gevuld cocktailbeker.
2) Hard shaken om een goede schuimlaag te maken voor de garnering.
3) Strainen in een gefrappeerd cocktailglas.
4) Etching met chocolade siroop

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!