Home / Cocktailrecept  / Blue Blazer

Blue Blazer

blazer
banner

De Blue Blazer van Jerry Thomas is uitdagend en kan gevaarlijk zijn indien niet goed uitgevoerd. Gebruik grote mokken met geïsoleerde handvaten en oefen met het heen en weer gieten van water. Gebruik mokken die vuurbestendig zijn en maak de Blue Blazer nooit aan tafel. De schotse whisky zal niet kunnen worden aangestoken als deze niet warm genoeg is. Verwarm deze eventueel zacht op een gaspitje.

Glas

London Dock glas of tumbler

Benodigdheden

50 ml mineraal water
50 ml schotse whisky
7,5 ml suikerwater

Bereidingswijze

1) Verwarm twee mokken met heet water.
2) Laat 50 ml water in een mok en 50ml schotse whisky in de andere mok.
3) Nadat de schotse whisky is verwarmt steek je deze aan.
4) Pour de vlammende schotse whiskey een paar keer van de ene in de andere mok en serveer het vlammende drankje in een London dock glas (hot toddy glass) met daarin de suikersiroop en twist van een citroen.

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!