Blue Blazer


De Blue Blazer van Jerry Thomas is uitdagend en kan gevaarlijk zijn indien niet goed uitgevoerd. Gebruik grote mokken met geïsoleerde handvaten en oefen met het heen en weer gieten van water. Gebruik mokken die vuurbestendig zijn en maak de Blue Blazer nooit aan tafel. De schotse whisky zal niet kunnen worden aangestoken als deze niet warm genoeg is. Verwarm deze eventueel zacht op een gaspitje.
Glas
London Dock glas of tumbler
Benodigdheden
50 ml mineraal water
50 ml schotse whisky
7,5 ml suikerwater
Bereidingswijze
1) Verwarm twee mokken met heet water.
2) Laat 50 ml water in een mok en 50ml schotse whisky in de andere mok.
3) Nadat de schotse whisky is verwarmt steek je deze aan.
4) Pour de vlammende schotse whiskey een paar keer van de ene in de andere mok en serveer het vlammende drankje in een London dock glas (hot toddy glass) met daarin de suikersiroop en twist van een citroen.