Aviation Cocktail


De Aviation cocktail is bedacht door Hugo Ensslin, hoofdbartender bij Hotel Wallinck in New York begin 20st eeuw. De eerste geschreven versie van het recept verscheen in Ensslin’s 1916 ‘recipes for mixed drinks’. Ensslin’s recept bevatte gin, citroensap, marachino en creme de violette, de ‘violet’ likeur geeft de cocktail een licht blauwe lucht achtige kleur.
Harry Craddock’s Savoy Cocktail Book (1930) liet de creme de violette eruit en gebruikte 2/3 dry gin, 1/3 citroensap en 2 dashes maraschino. Veel bartenders volgden het recept van Craddock en lieten de moeilijk te vinden creme de violette uit het drankje.
Glas
Martini
Benodigdheden
60 ml gin
10 ml citroensap
10 ml maraschino likeur
5 ml creme de violette
Bereidingswijze
1) Shake alle ingredienten met ijs en strain in een voorgekoeld martini glas.
2) Als eventuele garnering een maraschino kers