Home / Cocktailrecept  / Aviation Cocktail

Aviation Cocktail

aviation
banner

De Aviation cocktail is bedacht door Hugo Ensslin, hoofdbartender bij Hotel Wallinck in New York begin 20st eeuw. De eerste geschreven versie van het recept verscheen in Ensslin’s 1916 ‘recipes for mixed drinks’. Ensslin’s recept bevatte gin, citroensap, marachino en creme de violette, de ‘violet’ likeur geeft de cocktail een licht blauwe lucht achtige kleur.

Harry Craddock’s Savoy Cocktail Book (1930) liet de creme de violette eruit en gebruikte 2/3 dry gin, 1/3 citroensap en 2 dashes maraschino. Veel bartenders volgden het recept van Craddock en lieten de moeilijk te vinden creme de violette uit het drankje.

Glas

Martini

Benodigdheden

60 ml gin
10 ml citroensap
10 ml maraschino likeur
5 ml creme de violette

Bereidingswijze

1) Shake alle ingredienten met ijs en strain in een voorgekoeld martini glas.
2) Als eventuele garnering een maraschino kers

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!