Home / Cointreau Best Bar Team  / Zussen Utrecht stelt zich voor

Zussen Utrecht stelt zich voor

team-zussen-utrecht
banner

Zussen Utrecht is geen onbekende naam in de Cointreau Best Bar Team Contest, het is namelijk de 4de keer dat ze meedoen met deze competitie. In het eerste jaar liepen ze net de finale mis, in het tweede jaar wonnen ze zelfs de competitie en met de editie van vorig jaar pakten ze de derde plek. Ook dit jaar proberen ze de winst te pakken met hun inmiddels derde generatie bartenders.

“We vinden het leuk om ons als bar verder te ontwikkelen, nieuwe ideeën op te doen en nieuwe smaken te ontdekken. We willen op deze manier Utrecht op de kaart zetten als een stad waar je kwalitatief goede cocktails kunt drinken. Dat het een teamprestatie is vinden we extra leuk, zo komen we als team dichter bij elkaar en werken we intensief samen om zo de “team spirit” naar een hoger niveau te tillen. Omdat dit het vierde jaar is dat we meedoen met deze wedstrijd is Cointreau ons dan ook niet onbekend. Het is een merk en product dat erg goed bij ons publiek past en een competitie die ons naar “the next level” kan tillen.” Aldus het team van Zussen Utrecht.

Bregje:

Als assistent bedrijfsleider is Bregje het vaakst bij Zussen. Ze zorgt dat het team gemotiveerd blijft en organiseert en regelt alles zodat iedereen op een relaxe en goede manier kan werken.

Flory:

De stoere vrouw achter de bar is Flory, inmiddels 2 jaar werkzaam bij Zussen en zoals de rest van het team het verwoord een barvrouw met ballen. Een stopknop is niet te vinden bij Flory, ze gaat door tot het uiterste.

Moa:

De vrouw van de verschillende smaken is Moa, ze houdt ervan om veel te leren van verschillende mensen uit de barindustrie. Een van haar nieuwe uitdagingen is het creëren van de ultieme Cointreau Fizz.

Dylan:

De enige man van het gezelschap is Dylan, hij is net een jaartje bezig als bartender en vindt het leuk om nieuwe dingen te leren en te zien. Dylan is onlangs begonnen met cocktailwedstrijden, de Cointreau Best Bar Team Contest is de derde competitie waar hij aan meedoet. Dylan is erg gemotiveerd, wilt graag en is lekker eigenwijs.

Purple Aphrodite

De signature Cointreau Fizz van Zussen is de Purple Aphrodite. Een frisse zomerse cocktail met een aantal bijzondere ingrediënten en Cointreau als het hart van de cocktail. Diepte en liefde creëren ze door de toevoeging van Aphrodite Bitters (denk aan chocola, gember, chili, koffie en ginseng) en Zussen siroop #2 (een gemberachtige huisgemaakte siroop). Het zomerse komt van het fruit dat ze gebruiken.

Ingrediënten

45 ml Cointreau
8 ml Zussen siroop #2
12 ml Elderflower likeur
20 ml verse limoensap
2 dashes Aphrodite bitters
2 aardbeien
1 braam
3 frambozen
egg white

Muddle de aardbeien, frambozen en braam in een shaker. Voeg de overige ingrediënten toe en shake met ijs. Doublestrain in een met ijs gevuld glas en aftoppen met sparkling water.

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!