Home / Cointreau Best Bar Team  / Zussen Utrecht | Mixology ronde

Zussen Utrecht | Mixology ronde

team-zussen-utrecht
banner

Speciaal voor de derde ronde (show your mixology) van de Cointreau Best Bar Team Contest 2013 creëerde het team van Zussen Utrecht 3 heerlijke cocktails. Ze lieten zich onder andere inspireren door de Cointreaupolitan, Margarita en de stad Utrecht.

Zussen Utrecht – Classic with a Twist

Onze inspiratie voor de Classic with a Twist is bij Zussen de Cointreaupolitan en de Margarita. Daarom hebben we deze twee gecombineerd met een eigen twist! Overheerlijke agavesiroop, die natuurlijk voor de hand ligt vanwege de tequila en een mysterieus vleugje van lavendel bitters. De lavendel bitters maakt de cocktail een waarlijk boeket van heerlijke smaken met een klassieke twist.
Gemaakt met cranberriesap, verse limoensap, agave siroop, Cointreau, Sauza Reposado tequila en lavendel bitters. De keuze was snel gemaakt voor de tequila, Sauza Reposado. Een zachte smaak met een goede tequila bite, blend mooi in bij de zoete agave siroop en Cointreau. Natuurlijk bijpassend bij de margarita, verse limoensap en bij de Cointreaupolitan de cranberry sap. Een beetje van beiden, maar wel het beste van beiden!

Ingredienten
5ml agave siroop
25 ml Cointreau
25 ml Sauza reposado tequila
20 ml cranberrysap
20 ml vers limoensap
3 druppels Bob’s lavender bitter

Bereidingswijze: Shake alle ingrediënten met ijs en fine strain in een voorgekoeld martiniglas
Garnering: Takje lavendel op het glas

Zussen Utrecht – Cointreau Fizz style Drink

Tasty but with a little bite! Een zomerse cocktail van Cointreau en aardbeien. Omdat de smaak snel dreigt weg te vallen als je sparkling water erbij schenkt, moest er meer body in de cocktail komen. De Balsamico en een stukje Spaanse peper zorgen in deze cocktail voor de body. En natuurlijk om de zomerse aardbeien in de Fizz tot bloei te laten komen: Onze huisgemaakte “Strawberry Shrub”.

Geïnspireerd door vele aardbeiencocktails die wij op onze kaarten bij Zussen hebben gehad, wilden we deze meest populaire cocktails terug laten komen in de Fizz. Het zoete van de Strawberry Shrub, aardbeien en de Cointreau zorgen voor een smaakexplosie gemixt met het zoute van de Balsamico. Na de eerste slok voel je het pittige van de peper op je tong beginnen te branden en komt het moment al snel dat je je zorgen begint te maken over hoe pittig of heet de cocktail wel niet is. Misschien krijg je wel spijt dat je hem hebt besteld?! Maar voordat je tong toch echt in de fik staat, vloeit de cocktail soepel en fris weg. Een waar spicy genot!

Ingredienten
3 aardbeien
stukje spaanse peper
20 ml vers limoensap
10 ml strawberryshrub
5 ml zwarte balsamico
50 ml Cointreau

Bereidingswijze: Shake alle ingrediënten en fine strain in voorgekoeld Cointreau Fizz glas. aftoppen met sparkling water, serveren in een Cointreau fizz glas.
Garnering: Maak van de rode Spaanse peper twee duivelse hoorntjes en garneer ze aan de rand van het glas.

Zussen Utrecht – Free Creative

Een gezamenlijke reis door de wereld en geschiedenis van Cointreau werden wij geïnspireerd om een eigen kleine reis door onze stad heen te maken. Vele kleine Arabische marktjes met vele smakelijke en interessante ingrediënten te koop, gaven ons het idee om de smaken van chocolade, munt en sinasappel te mixen.

Een cocktail die je in lagen proeft met als eerst de zachte witte chocolade likeur van Mozart, al snel gevolgd door sinaasappel en Cointreau, een hint van Remy Martin cognac en als laatste op de tong een vleugje munt.

Natuurlijk hebben we veel variaties geprobeerd met deze cocktail, zoals bij elk van onze creaties gebeurd. Het viel ons op dat Remy Martin cognac de cocktail naar een hoger niveau tilt dan bijvoorbeeld whisky van Johnnie Walker Gold Label, die een scherpe afdronk geeft aan de cocktail. De cocktail moet zo romig en soepel mogelijk blijven en uiteraard moet Cointreau wel eerste plaats qua smaak behouden. Met Remy Martin Cognac word de zachtheid behouden en word de cocktail niet te zoet. Gemaakt met Orange Marmalade en twee kneepjes sinasappel om de Cointreau nog meer te complimenteren in de cocktail.

Een mixje van de wereld van Cointreau en 1001 nacht van Utrecht 😉

Ingredienten:
2 bs Orange Marmelade
2 orange squeezes
8 muntblaadjes
20 ml ongezoete room
15 ml Mozart white chocolate likeur
30 ml Cointreau
25 ml Remy Martin Cognac

Bereidingswijze: Shake alle ingrediënten met ijs en fine strain in een voorgekoeld martiniglas.
Garnering: Sinaasappel partje waar witte chocolade overheen is gesmolten.

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!