Home / Cointreau Best Bar Team  / Parc Breda | Mixology ronde

Parc Breda | Mixology ronde

parc-breda
banner

Parc Breda – Scent of a woman


Scent of a women is gemaakt voor de zakenvrouw die net een zware dag achter de rug heeft, die zich zelf weer moet opladen om er een leuke avond van te maken. We hebben gekozen voor een zware cocktail die je goed wakker schopt. Naast het drankje wordt een heerlijke bergamot geur verspreid die het vertrouwen stimuleert en zelfverzekerder maakt. Wanneer de cocktail gedronken is kan ze nog even genieten van het meegeleverde chocolaatje gevuld met sinaasappel en Cointreau.

Even een momentje voor haar zelf.

Met orange bitters gebruleerde Peer
1,5 fl. oz Remy martin Cognac
0,75 fl. oz Cointreau
0,25 fl. oz Sweet vermouth
1 dash Regan oranges bitters

Parc Breda – Fijn Fizzje niej?


Wij hebben de smaken van Cointreau voornamelijk naast de cocktail liggen, zo geniet men eigenlijk van de originele Gin Fizz met kleine invloeden van Cointreau en perzik.

Tijdens het nuttigen van deze cocktail, kiest men één van de ernaast geserveerde friandises die de smaak van Cointreau complimenteren!

1,0 fl. oz Bruis water
1,5 fl. oz Bombay Gin
0,5 fl. oz Cointreau
1,0 fl. oz Lemon juice
0,75 fl. oz Simple syrup
0,5 fl. oz egg white
In Cointreau gelegen perzik (muddlen)

– Sinaasappel kletskop met tijm en gekonfijte sinaasappel
– Snoepje van kruizenmunt, bergamot en sinaasappel
– Perzik gepocheerd in specerijen (vanille, kaneel, vruchtensap)
– Marshmallow van roze peper en grapefruit met valrhona taïnori chocolade

Parc Breda – White lady twist


Ook hier hebben we weer de Cointreau uit de cocktail zelf gehaald, maar zeker op een ander vlak terug laten komen. We serveren de white lady zonder Cointreau in het drankje maar als schuim boven op. Hierdoor ontstaat er een aangename drink ervaring die de cointreau zeker ten goede komt. De siroop die we zelf op basis van Cointreau, met invloeden van Sinaasappelschil, Gember en sereh hebben gemaakt geeft nog een extra kick. Als garnering gebruiken we gekonfijte sinaasappelschil.

2 fl. oz Bombay Gin
1 fl. oz Lemon juice
0,25 fl. oz Spiced Cointreau syrup

Schuim:
2 sheets gelatin
2,0 fl. oz verse citroen sap
6,0 fl. oz Spiced Cointreau syrup
4,0 fl. oz Egg white
3,0 fl. oz Cointreau

POST TAGS:

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!