Home / Cointreau Best Bar Team  / Mystique Amsterdam stelt zich voor

Mystique Amsterdam stelt zich voor

mystique-amsterdam
banner

Als we bij Mystique Amsterdam aan de Utrechtsestraat binnenkomen krijgen we meteen een euforisch gevoel, voorheen zaten in het pand namelijk de horecazaken Herrie en Marquee, een plek waar veel goede bartenders in het verleden hebben gewerkt. De indeling hebben de nieuwe uitbaters van het pand behouden. Zodoende is de cocktailbar nog steeds beneden gesitueerd en het restaurant gedeelte boven. De nieuwe eigenaren willen de grens van boven eten en beneden cocktails doorbreken door ook beneden bij de cocktailbar diverse gerechten te serveren.

“Omdat we maar met een klein team zijn, is teamspirit voor ons erg belangrijk. We zien elkaar non stop en hebben ontzettend veel lol met elkaar. We hebben samen een heleboel kennis, zijn erg passievol voor ons vak en laten gasten graag met een goed gevoel weggaan. Door mee te doen aan deze wedstrijd willen we laten zien wat we kunnen en ons teamspirit op een nog hoger niveau te tillen. Cointreau is voor ons zo goed als onmisbaar in de bar en erg fijn om mee te werken”

Tony Tjon A San:

Tony werkt sinds maart bij Mystique Amsterdam en heeft altijd al in de horeca gewerkt. In het verleden heeft Tony al achter de bar, in de bediening en als clubmanager gewerkt maar sinds 2 jaar is hij zich echt gaan verdiepen in cocktails en heeft hij in korte tijd veel extra kennis rondom cocktails opgedaan.

Eldridge Arah:

Eldridge is een van de eigenaren van Mystique Amsterdam en is blij dat hij eindelijk zijn ei kwijt kan in zijn eigen zaak. De ongedwongen sfeer en hoge niveau van Mystique is iets waar hij heel trots op is. Eldridge heeft zich na school gericht op de horeca en zo alle facetten meegekregen en veel ervaring opgedaan. Na een klein uitstapje naar de makelaardij bleek zijn hart toch meer bij de horeca aan te sluiten.

Sergej Fokke:

Sergej is tevens een van de eigenaren van Mystique en zeker geen onbekende in de Amsterdamse barscene. In zijn eigen zaak is hij dan ook geregeld weer achter de bar te vinden waar hij met passie cocktails bereid!

Leroy Soumokil:

Leroy deed vorig jaar nog mee met Door 74 in de Cointreau Best Bar Team Contest. Maar dit jaar wilt hij laten zien dat hij zijn oude team kan verslaan.

Fizz Mystique


Met de Fizz Mystique hebben de heren een zomers en toegankelijke cocktail gecreërd waar we (weer of geen weer) heerlijk onze zomer mee door kunnen komen.

50 ml Cointreau
15 ml Lychee likeur
1 lychee
15 ml citroensap
2 dashes Angostura bitters
2 blades lime leaves

Voeg alle ingrediënten toe aan een Fizz glas en stirr met ijs, top daarna af met sparkling water.

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!