Home / Cointreau Best Bar Team  / Mystique Amsterdam | Mixology ronde

Mystique Amsterdam | Mixology ronde

mystique-amsterdam
banner

Wij van Team Mystique hebben drie originele Cointreau cocktails verzonnen op basis van de theme’s classic with a twist, Cointreau Fizz en free creative.

Mystique Amsterdam – Classic with a twist


De classic met een twist is van Eldridge en is een twist op de welbekende breakfast Martini. Bedacht door mr. Salvatore Calabrese, die geïnspireerd was op Harry Craddock’s Marmelade Cocktail uit 1920. Een cocktail gebaseerd op cocktail legendes. Twee bartenders die de wereld hebben geïnspireerd (en nog steeds doen eigenlijk) en tevens de inspiratie achter dit drankje. Onze twist ligt hem bij ons in de “Cointreau” marmelade Mystique style.

Bij Mystique denken we voortdurend aan de “spice trade” en de gouden eeuw van Nederland als het om eten en drinken gaat. En zo vind je dat ook terug in deze cocktail en marmelade. Onze marmelade bestaat uit Cointreau, sinaasappel, papaja, limoen, kruidnagel en sugarcane. Mooie producten van de uiterste hoeken van de wereld.

Le Dejeuner d’Anger
25 ml Cointreau
50 ml Bombay sapphire east
10 ml lemon juice
Dash Angostura bitters

Methode: shake
Garnish: toastje met huisgemaakte marmelade en gebakken eendenlever (optioneel).

Mystique Amsterdam – Free Creative


Deze cocktail heb ik (Leroy) op mijn rekening genomen. Free creative is natuurlijk een heel breed begrip en ben lekker aan de slag gegaan.
Voor mij gaat het om de dranken zo mooi mogelijk naar boven te halen door elkaar te complimenteren en wil ook ons concept er in terug. Dus koloniale producten. De oorsprong van citrus begint immers in Zuid-Oost Azië. En omdat het meestal in Zuidoost Azië best warm kan zijn wil ik ook nog een dorstlessend fris drankje. Dus wat heb ik gedaan?

Cointreau! Verse kumquatjes, samen met Sloane’s gin, drupje suiker en drupje pimento dram. Een drankje wat fris exotisch is door de mooie smaak van Cointreau die samen met Sloane’s elkaar goed afstemmen met een vleugje kruidigheid door de pimento dram.

Spice trade smash

Ingrediënten:
45 ml Sloane’s gin
22,5 Cointreau
10 ml sugar
5 kumquats
Glass: tumbler
Garnish: kumquat and mint

Mystique Amsterdam – Cointreau Fizz


Bedacht door Sergej en Tony. Lekker fris, licht romig spannend en even wat anders dan andere fizzes.

Orange rum fizz

30 ml Cointreau
30 ml Aged rum van 7 jaar uit Nacaragua
30 room
1 barspoon gember siroop
1 barspoon sugar syrup
Top Up with: fevertree tonic
Garnish: orange part and mint
Methode: shake
Glas: sling

Zo proberen wij met al onze drankjes een connectie te maken met onze gasten. Bijv. Met onze free creative word het drankje eigenlijk net als een Caipirinha gemaakt. Zodat onze gasten een punt van herkenning krijgen maar toch heel anders. Oranje in plaats van groen. Iets nieuws, iets van ons. Samen met cointreau. Of met onze classic twist waar we onze marmelade zelf maken. Zodat we onze gasten ook iets van ons zelf kunnen geven. Uiteindelijk gaat het om de beleving van onze gasten. De beleving van de “Cointreau”-zomer.

tekst & foto’s: Leroy Soumokil

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!