Home / Cointreau Best Bar Team  / Little Buddha Amsterdam stelt zich voor

Little Buddha Amsterdam stelt zich voor

little-buddha
banner

Little Buddha Amsterdam is een restaurant & lounge bar geïnspireerd door de Buddha Bar in Parijs. Bij Little Buddha geniet je in gezelschap van het grootste & indrukwekkende gouden Buddhabeeld van Nederland van heerlijke cocktails, tapasion en een speciale selectie sushi & sashimi.

“Door mee te doen met deze contest willen we laten zien dat we weer bij de top horen van de Nederlandse bartenderscene. Als team zijn we erg hecht, niet alleen tijdens werktijd maar zeker ook na werktijd. “Waar gaan we heen?” is een van de vragen als we eerder klaar zijn met onze shift. Met deze contest hopen we nog een hechter team te worden. Cointreau betekent voor ons een kwalitatief en veelzijdig product.”

René Kroes:

René werkt al vanaf zijn 15de in de horeca, niet zo raar want hij komt uit een echte horecafamilie. In 2006 is hij in aanraking gekomen met cocktails door te werken als barback. Inmiddels werkt hij nu 5 jaar als bartender en is hij de barmanager van Little Buddha in Amsterdam.

Kai Huigens:

Kai heeft altijd al iets willen doen met creativiteit en entertainment, hij kwam er al snel achter dat deze 2 onderdelen te combineren zijn achter de bar. In 2010 kwam hij in aanraking met cocktails. Door zijn vriendin werd hij toen Mai Kai genoemd, dus kon hij niet anders dan op zoek te gaan naar het originele recept van de Mai Tai.

Jordy Bosson:

Jordy werkt pas 3 maanden bij Little Buddha maar heeft al 7 jaar horecaervaring. Hij heeft niet alleen achter de bar gewerkt maar ook in de keuken. Met cocktails werken is voor hem een leerproces en een uitdaging.

Damoun Moghaddam:

Het vierde teamlid is Damoun Moghaddam, helaas hebben we geen kennnis met hem mogen maken aangezien het ook zijn verjaardag was. Maar we zullen vast nog wat van hem zien de komende rondes.

Cointreau watermelon Fizz


1 slice watermeloen
50 ml Cointreau
20 ml citroensap
10 ml vanillesiroop
10 ml watermeloensiroop

Muddle de watermeloen in een bostonglas, voeg de overige ingrediënten met ijs toe aan de shaker en shake. Dubbelstrain in een met ijs gevulde wijnglas en top af met sparkling water.

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!