Home / Cointreau Best Bar Team  / La Grande Finale: Cointreau Best Bar Team Contest 2013

La Grande Finale: Cointreau Best Bar Team Contest 2013

cointreau-best-barteam-2013
banner

Op maandag 25 november 2013 vond bij Boom Chicago in Amsterdam La Grande Finale plaats van de Cointreau Best Bar Team Contest 2013. Door 74 Amsterdam, Level Rotterdam en Zussen Utrecht streden tijdens deze finale om de titel Cointreau Best Bar Team 2013 en niet onbelangrijk; een geheel verzorgde reis naar de wereld van Cointreau in Parijs en Angers.

De weg naar La Grande Finale

10 top bar teams van Nederland deden vanaf juni 2013 mee met The Cointreau Best Bar Team Contest 2013. Parc Breda, Zussen Utrecht, Tunes Bar Amsterdam, Door 74 Amsterdam, Bridges Amsterdam, Mystique Amsterdam, Breakaway Rotterdam, Level Rotterdam, Blender Rotterdam en Little Buddha Amsterdam streden in maar liefst 5 voorrondes om in de top 3 te eindigen tijdens La Grande Finale op 25 november 2013. Bekijk alles wat zich heeft afgespeeld in de voorrondes van Cointreau Best Bar Team Contest 2013.

De 10 teams waren echter zeer aan elkaar gewaagd in de voorrondes. Het was dan ook tot en met de laatste ronde zeer spannend welke 3 teams er in de finale zouden komen te staan.

Cointreau Best Bar Team Contest 2013: La Grande Finale


Tijdens La Grande Finale van de Cointreau Best Bar Team Contest 2013 mochten Door 74 Amsterdam, Level Rotterdam en Zussen Utrecht zichzelf op een groot podium bewijzen gedurende 2 verschillende rondes. Carolien Spoor nam met haar charmante verschijning de presentatie voor haar rekening. De jury tijdens La Grande Finale bestond uit Matthijs Wilhelmus (Brand Manager Maxxium), Albert van Beeck Calkoen (Mister Cocktail) en Ming Chao (Sensez).

Tijdens de eerste ronde (mixology) mochten de deelnemers een mystery ingrediënt trekken door middel van een lucky draw. De ingrediënten die de deelnemers konden trekken waren als volgt: Citroengras, groene paprika, popcorn, koriander en sechuan buttons. Met het mystery ingrediënt moesten de deelnemers ter plekke een cocktail zien te verzinnen en bereiden waarbij ze werden beoordeeld op het verhaal achter de cocktail, het teamwork en de uiteindelijke cocktail.

In de tweede ronde (speed, efficiency & teamwork) moesten de teams de volgende cocktails in drievoud binnen de tijd zien te bereiden: Margarita, Cointreaupolitan, Sidecar, White Lady en een signature Cointreau Fizz. Hierbij heeft de jury beoordeeld op teamwork, snelheid, efficiency, hoe schoon de deelnemers te werk zijn gegeaan, de signature Cointreau Fizz, de correctheid van de cocktails en de interactie met het publiek.

Door 74 Amsterdam


Team Door 74 bestond tijdens de finale uit Tess Posthumus, Timo Janse-de Vries, Jim Brands en Kevin Kroon. Tijdens de eerste ronde van de finale had Door 74 als mystery ingrediënt koriander getrokken. De cocktail die ze hierbij hadden verzonnen werd geïnspireerd door Duck à l’Orange. Timo zorgde met zijn presentatie ervoor dat het publiek werd meegenomen in het verhaal van de cocktail terwijl Tess, Jim en Kevin ervoor zorgden dat de cocktail tot perfectie werd gemaakt. De door Duck à l’Orange geïnspireerde cocktail bestond uit Cointreau, verse citroensap, Cointreau bitters, eendenlever confiture en een sodawater dat bestond uit water, citroen en siroop van verschillende bloemen. Tijdens de tweede ronde werden de 5 cocktails tot perfectie en als een echt team uitgevoerd.

Level Rotterdam


Team Level bestond tijdens de finale uit Dave Heijnen, Alberto Matallana en Romario van der Stap. In de eerste ronde hadden zij als mystery ingrediënt groene paprika getrokken, een ingrediënt waar ze niet op hadden gehoopt. Niet zo gek, want de groene paprika is een lastig ingrediënt om te verwerken in een cocktail. Toch kregen de heren het voor elkaar om een goed gebalanceerde cocktail te creëren met Cointreau, gin, Tom Ka Vodka, limoensap, groene paprika en tikifoam. Tijdens de tweede ronde werden alle 5 de cocktails dan ook perfect bereid.

Zussen Utrecht


Team Zussen bestond tijdens de finale uit Flory Besijn, Moa Agrell, Yorn Bachofner en Marco Von Schukkmann. In de eerste ronde had Zussen net als Door 74 koriander getrokken. Team Zussen creëerde met de mystery ingrediënt hun cocktail genaamd “Under the Dom”. Een kleine twist op de serie Under the Dome en het feit dat ze uit Domstad Utrecht kwamen. De cocktail bestond uit Cointreau, tequila, verse limoensap, handje vol koriander en homemade Cointreau Shrub dat bestond uit Cointreau, vanille, grapefruit, suiker, sinaasappel en witte balsamico azijn. Ook tijdens de tweede ronde presteerde team Zussen ijzersterk.

Winnaar Cointreau Best Bar Team Contest 2013

Voor de bekendmaking van het winnende bar team vatte jurylid Matthijs Wilhelmus (Brand Manager Maxxium) de weg van de 3 teams naar de finale nog eens kort samen.

Door 74 Amsterdam was al vanaf het begin erg eager om te winnen, in alle 5 de voorrondes pakte het team helemaal uit. Hun drang om te winnen kon dan ook niet anders uitpakken dan in de finale terecht te komen van de Cointreau Best Bar Team Contest 2013.

Level Rotterdam zorgde ervoor dat hun marketingcampagne “…We Believe” die ze vanaf het begin van de wedstrijd al hadden opgezet terug keerde in de daarop volgende rondes gedurende de wedstrijd.

Zussen Utrecht had het op een gegeven moment erg moeilijk tijdens deze wedstrijd. Maar maakten het tijdens de creatieve ronde helemaal goed door Zussen Utrecht om te toveren tot klein Parijs.

Drie keer is scheepsrecht zeggen ze weleens en dit geldt precies voor de winnaar van Cointreau Best Bar Team Contest 2013 die dit jaar voor de 3de keer meedoet. Door 74, gefeliciteerd met de overwinning en heel veel plezier in Parijs en Angers in Februari 2014!

 

Meer foto’s zijn te bekijken op de Facebookpagina van Sensez.

Foto’s: Gino van Meenen
Video: Jesaja Hizkia Hutubessy

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!