Home / Cointreau Best Bar Team  / Bridges bar | Mixology ronde

Bridges bar | Mixology ronde

team-bridges-amsterdam
banner

Cointreau betekent voor ons onder andere veelzijdigheid. Met deze ronde willen wij laten zien hoe breed inzetbaar Cointreau is. Daarom is er gekozen voor een 3 gangen cocktail menu. Voorgerecht, hoofdgerecht en dessert.

Bridges bar – Classic with a twist

Wouter Vullings was “in charge” voor de klassieker met een twist. We hebben gekozen voor de Bamboo. Een klassieker uit de jaren 40 van de vorige eeuw, maar vrijwel vergeten. Een aantal jaren geleden was Wouter met David Wondrich uit eten in een klassiek restaurant in Londen. Zo old fashioned, dat er aan de muren opgezette dierenkoppen hangen. David bestelde twee Bamboo’s en Wouter was gelijk fan van deze complexe aperitief cocktail.

The Difford’s Guide omschrijft de Bamboo als: “For sophisticated palates only”, en dat is ook zeker zo. Om de cocktail wat meer toegankelijker te maken hebben we het volgende recept bedacht.

STARTER
15 ml Cointreau
15 ml Extra dry Vermouth
30 ml Witte port
3 dashes Orange biters
Stirren met ijs en strainen in een elegant shot glas
Garnering: orange twist

Bridges Bar – Cointreau Fizz

Voor onze Fizz cocktail gebruiken we geen soda water. In plaats daarvan maken we de cocktail zelf “bubbly”. We gebruiken de Perlini shaker wat ervoor zorgt dat er koolzuurgas in de cocktail word gedrukt. Een bloemige cocktail met een lichte sprankeling.

MAINCOURSE
30 ml Cointreau
20 ml Elderflower liqueur
40 ml Jasmijn thee
20 ml Yuzu juice
10 ml Sugar syrup

Schenk alle ingrediënten in de Perlini shaker. Vullen met ijs en met twee co2 patronen koolzuurgas toevoegen. Shaken en dan 15 seconden wachten… Langzaam openen en uitschenken.

Bridges bar – Free creative

Voor de freestyle cocktail gaan we voor zoet. Een heerlijke aflsuiter van dit cocktail menu. Door gebruik van onder andere Stroopwafel likeur, melk en room is het een vloeibaar dessert geworden met een Hollands tintje. Door de cocktail te verwarmen komen de heerlijke aroma’s van de Cointreau vrij.

DESSERT
40 ml Cointreau
40 ml JH Stroopwafel likeur
40 ml Volle melk
20 ml Room
30 ml Espresso
10 ml Orgeat syrup

Verwarm alle ingredienten, behalve de espresso in een melk kannetje. Schenk het in een dubbelwandige koffie glas. Schenk de espresso langzaam door de melkschuim voor een mooi visueel effect. Garneren met wat koffieboontjes en mini stroopwafel. Deze lichtjes verwarmen met een crème brulee brander.

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!