Home / Cointreau Best Bar Team  / Bridges Amsterdam stelt zich voor

Bridges Amsterdam stelt zich voor

team-bridges-amsterdam
banner

In het oude gemeentehuis van Amsterdam zit nu ongeveer 5 jaar een van de beste hotels van Amsterdam: Sofitel Legend The Grand Amsterdam. Bij zo’n prestigieuze hotel hoort natuurlijk een mooie bar met professionele & kundige bartenders: Bridges, inspired by Ron Blaauw. We zijn dan ook blij met de deelname van het team van Bridges, inspired by Ron Blaauw aan de Cointreau Best Bar Team Contest 2013.

“Bridges, inspired by Ron Blaauw is een van de best verborgen juweeltjes van Amsterdam waar gasten even kunnen ontsnappen aan de drukte van de stad. We willen door mee te doen aan deze contest laten zien dat de bar op net zo’n hoog niveau meedraait als het hotel. Als team zijn we erg hecht, niet alleen tijdens werktijden maar ook daarbuiten. Het is een echte uitdaging om met zijn allen aan deze contest mee te doen om zo onze teamspirit te laten zien. Cointreau is voor ons een van de meest lekkere sinaasappellikeuren waar we dan ook graag mee werken, mede omdat veel klassieke cocktails vragen om Cointreau”

Wouter Vullings:

Wouter is inmiddels 2 jaar werkzaam bij Bridges, inspired by Ron Blaauw, hij heeft voorheen als bartender gewerkt bij The Fabulous Shaker Boys, Door 74 en als trainer bij The Bols Bartending Academy.

Yoel van Eer:

Yoel is inmiddels 1 jaar werkzaam bij Bridges, inspired by Ron Blaauw. In zijn studententijd kwam hij in aanraking met cocktails en sindsdien heeft hij het nooit meer los kunnen laten.

Louise Maasland:

Louise is assistent restaurant manager en werkt al sinds de opening bij Bridges, inspired by Ron Blaauw (4 jaar). Ze heeft gestudeerd aan de Hoge Hotelschool in Breda waarna ze stage ging lopen in Amsterdam. Ze vindt het uitdagend om op dit hoge niveau te werken.

Wouter de Vaal:

Wouter is de barmanager van Bridges, inspired by Ron Blaauw en zorgt ervoor dat alles volgens planning loopt.

For Cointreau’s Shake


Speciaal voor de eerste ronde van de contest heeft het team van Bridges, inspired by Ron Blaauw een cocktail bedacht dat is geïnspireerd door de Ramos Gin Fizz. De romigheid en ‘fluffiness’ wat ze daarmee creëren vinden ze erg goed passen bij Cointreau. En zoals het een echte Gin Fizz geïnspireerd drankje betaamd werd deze Cocktail 12 minuten lang geshaked.

60 ml Cointreau
30 ml Elderflower likeur
30 ml Gin
20 ml verse limoensap
20 ml verse citroensap
20 ml suikerwater (rijk)
1 eiwit
30 ml room

Shake het drankje 12 minuten en giet het in een tumbler.

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!