Home / Cointreau Best Bar Team  / Breakaway Rotterdam | Mixology ronde

Breakaway Rotterdam | Mixology ronde

breakaway-rotterdam-team
banner

Je eigen verhaal in je eigen cocktail. Er is bijna niets leukers dan cocktails maken van uit je eigen smaak, je herinneringen en verhalen; lekker rommelen achter de bar en een mooie drankje op tafel zetten waar je trots op bent.

Onze Breakway Rotterdam bartenders presenteren dan ook 3 cocktails met ieder zijn eigen verhaal:

Breakaway Rotterdam – “Johnny, la gente esta muy…….”


Na een beruchte stapavond zijn Breakaway bartenders John en Younes zijn thuis aanbeland waarna ze alles aan het mixen wat los en vast zat. Ook de kruidentuin van de Colombiaanse John wordt geplunderd. De nieuwe twist op de Cointreau Fizz is geboren, nog altijd even fris maar met de moutige smaak van de Bols Genever op de achtergrond van de Cointreau en de omiskennare smaak van koriander die daar langzaam in overgaat.

Shake alle ingrediënten stevig en iets langer om het eiwit lekker schuimig te maken en garneer het glas met een koriandertakje

2 takjes koriander
20 ml Bols Genever
20 ml Cointreau
4 lime wedges
10 ml Johnny’s homemade Agave Syrup
Eggwhite

Breakaway Rotterdam – Le Show-bizz


De inspritatie van deze twist op de White Ladie komt van de rugbyhelden van Vincent, een 5tal Franse rugbyers uit Paris uit de jaren 80 van de vorige eeuw. De 5 Franse internationals van Club Racing Metro, beter bekend in de Franse pers als: Le Show-Bizz, miste het plezier maken in het spel. Op flamboyante manieren wisten ze wat leven in de brouwerij te krijgen. Illuster zijn inmiddels het spelen met roze strikjes en het drinken van Champagne op de middenlijn in de rust van de finale van het landskampioensschap. De cocktail is dan ook even sterk als licht en fruitig met een knipoog naar de flamboyante man met de lichtblauwe en witte kleur van de rugbyclub RAcing Metro.

30 ml Gin
15 ml Cointreau
15ml Perzik Likeur
15 ml limoen sap
10 ml perzik siroop
Toppen met champagne
Scheutje Blos Blue Curacao laten zinken in het glas

De cocktail dient gedronken te worden in een champagneflute met minimaal 4 vrienden die allen een roze vlinderdasje dragen.

Breakaway Rotterdam – “Santo Michaele”


In de creatieve ronde heeft Alvaro na zijn vakantie in Cuba een zwoele cocktail gemaakt met de Old Fashioned in zijn achterhoofd. De gerijpte rum neemt de hoofdrol over met Cointreau en Chambord die voor de zoete toon zorgen en de rode vermouth vor de diepgang.

60 ml Aged rum
10 ml Cointreau
5 ml rode vermouth
5 ml Chambord
1 rietsuikerklontje

Laat het rietsuiker weken in de vermouth. Schenk de Cointreau en Chambord erbij en roer samen met 2 ijkklontjes net zolang de suiker compleet is opgelost. Schenk de helft van de rum en 1 ijsklontje erin en blijf roeren. Schenk het laatste deel van de rum erbij en vul de tumbler bij met ijs en garneer met een orange peel.

Cheers,
Het Breakaway team

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!