Home / Bartender vd Maand  / Bas Verhoeven

Bas Verhoeven

banner

Om in Brabantse sferen te blijven ook deze maand een bartender die zijn oorsprong vindt in Eindhoven. Bas Verhoeven is geboren in 1976 te Eindhoven en is in de bartender scene beland doordat hij noodgedwongen moest stoppen als professioneel danser.

Waar heb je gewerkt?

Santiago de Cuba
Mundial dine and dance
Cocktailking
Room 9


Waar werk je nu?

Black-ops bartender (eigen bedrijf)
Spiritual advisors (london, global barconsultantie)
Door 74
De Reunie Steakhouse & Cocktailbar

Wat is je inspiratie geweest om een bartender te worden?

Het is voor mij als een uit de hand gelopen hobby begonnen, ik moest noodgedwongen door blessures stoppen als professioneel danser en toen ben ik fulltime als cocktailbartender aan de slag gegaan. Na in het buitenland te zijn begonnen heb ik mijn passie voor de cocktails meegenomen naar Nederland. De laatste jaren ben ik ook actief in het wedstrijd circuit waar ik regelmatig in de top5 eindig. Door deze wedstrijden ben ik vooral bezig met het ontwikkelen van cocktailconcepten voor dranken merken en events zoals de Smirnoff experience die een paar keer per jaar ergens op de wereld worden gehouden. Zo is ook de samenwerking ontstaan met de Spiritual Advisors (bestaande uit Kenji Jesse, Chris Lacey-Malvern, Diana Haider en mezelf) waarmee we deze internationale opdrachten uitvoeren.Wat is het meest belangrijke wat je moet onthouden als bartender?

Behandel je gasten alsof ze bij je thuis komen voor een mooi drankje. Beleefd zijn en net even dat klein beetje extra geven hoort gewoon bij ons vak.

Welke producten vind je op dit moment interessant?

Carpano antica formula, tbt Jerry thomas own decanter bitters en old grand dadWat is je favoriete cocktail op dit moment en hoe maak jij het?

Mijn favoriete cocktail is en zal altijd de Manhattan blijven en dat heeft veel met mijn connectie met New York te maken. Op dit moment maak ik hem op de volgende manier:

1,5 shot Old Grand Dad
1 shot Carpano antica formula
1 shot Dolin Blanc vermouth
2 dashes Angostura bitters
Stirren en serveren in een v-shape cocktailglas. Met als garnering 2 marachino kersen op een prikker, die twin towers symboliseren wat voor mij een speciale betekenis heeft.

Wat is je favoriete plek om cocktails te drinken?

Ik heb niet echt een favoriete bar, als het gezelschap goed is en je met vrienden samen bent dan smaken de cocktails al heel snel veel lekkerder. Maar als ik dan toch een bar moet kiezen dan zeg ik barchef in Toronto, een coole bar waar moleculaire en klassieke mixologie hand in hand gaan, Milk and Honey in New York en Rum Trader in Berlijn. Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!